Whiskysmaking

Skrevet av IT-ansvarlig den . Publisert i kategorien Sosialt

Det er ingen grenser på hva vi får til på den lille brakka vår. Siste torsdagen i februar var 15 indøkere samlet for å smake og lære mer om Whisky. Regner med at de fleste har en idé om hvordan type drikk dette er, så skal ikke gå så mye dypere inn på det.

For anledningen hadde vi vært så heldige å få besøk av Alf Reime, styremedlem i Nærbø Whiskyklubb eller Jærens Ærverdige Forening for Uisge Beatha’s fremme som de offisielt kaller seg. Dette er en av norges største Whiskyklubber med sine 96 medlemmer (noe som er et tak klubben har bestemt) og det er mange års venteliste for å få være med.

Vi hadde på forhånd fått en liste over hvilke typer Whisky vi skulle kjøpe inn og i tillegg hadde Alf med seg et par overraskelser. Dette resulterte i den nydelige rekken du kan se på bildet under. Whiskyen som falt i best smak hos en de fleste av oss må ha vært den som tilhørte Nærbø Whiskyklubb. Klubben har som tradisjon å importere sin «selvplukte» Whisky en gang i blant. De får da en del smaksprøver fra et destilleri og velger ut en de liker. De kjøper så hele fatet som denne er lagret på og får whiskyen importert til Norge. Dette blir da en helt unik Whisky som selges hovedsaklig til medlemmene i klubben. Vi må få takke Alf for muligheten til å smake på denne og for et flott foredrag.

Det er klart det blir godt med whisky når man har en kunnskapsrik og entusiastisk foredragsholder og i tillegg har «ubegrenset» med smaksprøver. Dette var noe en del av deltakerne fikk merke både senere på kvelden og dagen etter. Men dette ga uansett mersmak for mange og kan ha vært starten på Indøks Whiskyklubb (foreløpig 15 medlemmer og ingen venteliste for å bli medlem).

 

Whisky

Nøkkelord: , , ,

© 2013 | Laget av Eirik Heskja | Administrering